Το πεπτικό σύστημα αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες εστίες λοίμωξης, από μικροοργανισμούς πολλών κατηγοριών: ιοί, μύκητες, βακτήρια και πρωτόζωα μπορεί να διαταράξουν τη φυσιολογική σχέση ισορροπίας μεταξύ του οργανισμού και του φυσικού περιβάλλοντος. Συχνά ο πυρετός, ο πόνος και οι διαταραχές στις κενώσεις αποτελούν τις πρώτες ή μόνες εκδηλώσεις. Η διάγνωση και αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών μπορεί να μην παρουσιάσει πρόβλημα, ωστόσο μερικές φορές υπάρχουν πολλές δυσκολίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η διάγνωση μπορεί να είναι περίπλοκη, όπως π.χ. στη νόσο Whipple, όπου μπορεί να υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις και από άλλα όργανα. Αλλοτε η λοίμωξη μπορεί να είναι λανθάνουσα και να μην δίνει εύκολα συμπτώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι περιπτώσεις ασθενών με κίρρωση και υγρό στην κοιλιά (ασκίτη), όπου αναπτύσσεται περιτονίτιδα από μικροοργανισμούς που εισχωρούν από τον εντερικό αυλό, κάτω από συνθήκες εξασθένισης του οργανισμού.

Στο ΑΔΡΙΑΝΙΟ κέντρο αναλαμβάνουμε τη διάγνωση και παρακολούθηση ασθενών που πάσχουν από οξείες ή χρόνιες λοιμώξεις του πεπτικού αυλού, αλλά και των οργάνων που συνδέονται με αυτόν, όπως για παράδειγμα το ήπαρ και τα χοληφόρα (χοληδόχος κύστη και χολαγγεία).

Έχετε συμπτώματα λοίμωξης;

Η ειδική παθολόγος Σοφία Ακριτίδου και η υπόλοιπη ομάδα του ΑΔΡΙΑΝΙΟΥ είναι εδώ για να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος και να βρει την ενδεδειγμένη για εσάς θεραπεία.