Ενδοσκοπήσεις – ERCP

γαστροσκόπηση - Κολονοσκόπηση

Οι ενδοσκοπήσεις είναι εξετάσεις που γίνονται με τη βοήθεια ενός λεπτού σωλήνα που περιέχει οπτικές ίνες. Ο σωλήνας εισέρχεται είτε από το στόμα είτε από τον πρωκτό και εξετάζει το πεπτικό σύστημα σε βάθος ανάλογο του προβλήματος υπό διερεύνηση. Η εξέταση προβάλλεται σε μία οθόνη και υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης εικόνων ή ακόμη και βίντεο. Ο ασθενής συνήθως λαμβάνει καταστολή ή μέθη πριν την εξέταση και συνέρχεται σύντομα μετά το τέλος της.

Οι ενδοσκοπήσεις γίνονται με διαφορετικά ενδοσκόπια, το καθένα με άλλες ιδιότητες, αναλόγως της εξέτασης και του προβλήματος. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης υπάρχει δυνατότητα λήψης βιοψιών ή άλλων δειγμάτων και δυνατότητα θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Σε γενικές γραμμές, οι ενδοσκοπήσεις ταξινομούνται σε εξετάσεις του ανώτερου πεπτικού (γαστροσκόπηση/δωδεκαδακτυλοσκόπηση, E.R.C.P., εντεροσκόπηση)  και του κατώτερου πεπτικού (κολονοσκόπηση, σιγμοειδοσκόπηση, ορθοσκόπηση). Μετά το τέλος της εξέτασης, ο ασθενής είναι φρόνιμο να έχει συνοδό, για την επιστροφή στο σπίτι του.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΑΔΡΙΑΝΙΟ;

Tο κέντρο διαθέτει έμπειρους συνεργάτες ιατρούς και χώρο ειδικά διαμορφωμένο με ενδοσκοπικό εξοπλισμό High Definition τελευταίας γενιάς.